Sjukstuga i bergen

Här i bergen har vi haft sjukstuga idag. Tvåan blev snorig igår och natten blev en sjuknatt med upphackad sömn för både honom och mig. Idag har han varit snorig och hostig men ganska pigg, även om han har haft ett par långa sovpass. Framåt kvällen verkar det som om han har fått lite feber också, så vi har gett honom lite paracetamol. Nu stundar ytterligare en sjuknatt, skulle jag tro. Nåväl, det är ju bara att bita ihop och göra det bästa av det. Jag har poddar att lyssna på, och böcker att läsa. Och lite sömn brukar det ju gå att skrapa ihop, även om den kommer i korta pass.

Tvåan i gåvagnen. Soffan kom med huset, liksom väggmålningen.

När alla var vakna tog vi ett par promenader. Ettan cyklar, och Tvåan fick åka vagn idag eftersom han var sjuk. Jag tyckte att det kändes lite olustigt att vara ute med ett hostande barn, och ville gärna säga till alla som vi träffade på längs vägen att det bara är en förkylning eftersom det kändes som om de tittade argt efter oss. Fast alla tittade förstås inte argt, en dam pratade mycket grekiska med oss, och jag fick använda mig av frasen ”jag pratar inte grekiska” som jag har lärt mig. Men vi förstod ändå att hon trodde att vi var cyprioter, och att den pyttelilla hundvalpen som följde efter oss var väldigt gullig.

När jag och Tvåan har sovit idag så har Fredrik och Ettan fixat till i killar-kan-garaget så att det ska gå att ha en bra arbetsplats där. Idag drogs det el, och Ettan lärde sig nog ett och annat. Eventuellt också ett par fula ord. Men nu finns det el så att det går att sitta där och jobba med datorer om det skulle bli så att distansundervisningen kommer igång. Ja, även om det blir hemskolning, förstås.

På tal om el, förresten… När det blåste som värst häromdagen så blinkade ju ljuset, men vi fick behålla elen. Däremot försvann strömmen plötsligt igår lite efter lunch. Fredrik väntade en stund för att se om den kom igen, men sen ringde han elbolaget. Efter att ha jagat dem i några timmar kom det ett par gubbar och fixade det hela. Vår elledning går nämligen genom ett träd upptäckte Fredrik under sin felsökning, och nu hade ledningarna kortslutits. Så elgubbarna lyfte isär ledningarna och bytte en säkring och vi fick tillbaka elen.

Ser ni elledningarna, som nu har lyfts isär?