Blommor och bakning

Idag fick jag ett ryck, och ställde in en massa saker i badrumsskåpet som blev färdigmonterat häromdagen. Jag passade också på att stuva in en massa kuddar och skidgrejer i de stora garderoberna vi har, så plötsligt var det liksom nästan tomt på en del av sovrumsgolvet. Det såg riktigt prydligt ut. Jag fick blodad tand och flyttade ett litet bord som har stått och varit i vägen i hallen ett bra tag. Det får stå i sovrummet ett tag istället, så kan jag se om det kanske blir en arbetsplats till mig.

Jag var ute och kollade lite på omgivningarna nu, så länge vi får det. Från och med imorgon och tre veckor framåt är det nämligen utegångsförbud för ärenden som inte är nödvändiga. Jag passade på att plocka med mig en bukett in också.

Ängsblommor. Eller ogräs.

Ett annat av alla tips som sprids på livsstilsbloggarna är att det är bra att göra saker med händerna, som till exempel baka. De sista trötta bananerna fick alltså bli en banankaka idag. Fast det heter kanske banana bread, jag skriver ju trots allt en blogg. Anyways. Jag använde mig av ett recept av Sofia Wood, och lade till mandlar, lite kanel och en hel del hackad choklad. Ettan har gått och kastat lystna blickar på kakan, men som vanligt blev det sent innan den var klar. Jag tyckte inte heller riktigt att det fick bli efterrätt efter en middag bestående av pannkakor. Men kanske kan det få bli lyxfrukost med en bit kaka imorrn.

Banankaka.

Mellan varven är det lek i trädgården med barnen. Tvåan är mycket förtjust i hattar, så nu provas det mesta på huvudet. Idag kom han fram till mig och sa bestämt ”hatt. mamma.”, och satte konen på huvudet på mig. Han blev mycket nöjd med sin skapelse, och satte sedan en på sig själv också.

Mamma i hatt. Tvåan på väg att ta på sig sin.

Ett svar på ”Blommor och bakning”

  1. Så fina blommor och vilken snygg kaka!

Kommentarer är stängda.