Rosmarin och grill

I serien ”vi skövlar vår trädgård”, eller ”för jävligt nu, men bättre sen” hade turen kommit till växtligheten runt grinden. Jag hade tänkt mig att den stora busken (mousehole shrub, Myoporum leatum) och oleandern skulle bli lite snyggare, men när saxen väl hade blivit varm så rök stora delar av rosmarinen på ena sidan också. Fredrik undrade hur mycket lamm han skulle köpa till högen, och svaret på det var ”en hel flock, minst”. Nu är det i och för sig ingen större katastrof, dels eftersom vi gillar lamm och dels för att vi har mängder av rosmarin på andra ställen i trädgården. Dessutom är det ju ortodox påsk nu, och då äts det lamm traditionellt.

Fälld rosmarin.

Efter trädgårdsarbetet blev det grillning. Alla herrarna hjälptes åt att få fyr på grillen, och sedan åts det korv av hjärtans lust. Jag tror att vi kan enas om att grillsäsongen har börjat. Får se hur lång den blir innan det blir alldeles för hett. Fast eftersom vi bor i bergen så kanske det kommer funka även under sommaren? Jag håller tummarna.

Grillmästarna. Alla med varsin uppgift.

En av de roligaste sakerna med att köpa ett hus med uppvuxen trädgård är förstås att se vad det är som kommer upp och vad som blommar. Hittills har jag ju haft en del funderingar, och via Facebook har jag fått en hel del hjälp som jag är glad och tacksam för. Jag har också laddat ner en app till telefonen, så nu har jag fortsatt identifieringsrundorna på egen hand. För någon vecka sedan tittade de knasigaste tulpaner (eller narcisser, jag har faktiskt inte kollat med appen) jag någonsin sett upp i skuggrabatten. Vi har nu döpt dem till ”näsduksblommor”.

Näsduksblommor.

2 svar på ”Rosmarin och grill”

  1. Liknar en Iris

    1. Jamen ja, det är det ju (säger min app)! Fast näsduksblomma får den heta i alla fall.

Kommentarer är stängda.