Paket från Sverige

Häromdagen dök det upp två paket från Sverige. De var i och för sig beställt av Fredrik, men jag visste inte riktigt vad de skulle innehålla. Det visade sig att det visste inte han heller, eftersom farmor och farfar hade passat på att stoppa i lite extra när de ändå packade.

Sverigepaketen.

Det låter kanske inte så väldigt spännande, men det var det faktiskt. Dels för att se om postgången (eller i det här fallet, kurirfrakten) fungerade, och dels för att det faktiskt är roligt att få paket. Inte mindre roligt blev det när det också dök upp en bonusbok. Det är nog en av de bästa grejerna jag vet – bokpaket från Sverige!

En del av sakerna var sådant som vi inte hade fått med oss från Sverige, och som vi nu bestämde att det var lika bra att skicka hit eftersom vi inte riktigt vet när vi kan besöka Sverige igen.

Andra saker var matvaror från Sverige som vi saknar här på Cypern. De viktigaste är tydligen salladskrydda, malda pomeransskal och vaniljpulver. Ja, och så kaffe, förstås. Så nu kan man få lyxkaffe till frukost! Det bästa är att få smita från frukoststöket och ta med sig kaffet ut till grinden. Där kan man sitta och lyssna på ljuden från byn och titta på de omgivande bergen.

Lyxkaffet.

Bland överraskningarna som hade packats ner fanns det huvudbonader till båda barnen. Den ena var hemsydd, och den andra i favoritfärgen. Och så boken till mig, då. Tvåans hemsydda hatt blev genast en stor favorit, och han pratar mycket om att det är farmor som har gjort den.

Farmors hatt. Aktiviteten är att försöka sätta på mammans tofflor på foten.

Sist men inte minst så fanns det också tyg till ett par syprojekt. Jag hittade nämligen fina tyger på Stoff och Stil som jag hade tänkt ta med mig hem igen efter sommarlovet, men nu kom de direkt hit istället. De ska få bli gardiner till barnens rum. Det finns säkert tygaffärer lokalt, men just nu är det svårare än vanligt att hitta dem eftersom allt är stängt och vi har utegångsförbud. Det här blev en bra lösning, helt enkelt.

Gardintyger.