Saker som händer

Det sägs ju att man ska fokusera på saker som man kan kontrollera, för att få något slags fast punkt mitt i allt kaos som råder just nu. För mig (och många andra) är det matlagning och bakning. Men också städning och att komma i ordning kan nog räknas in i den kategorin. Så häromdagen tröttnade jag på oordningen bland handdukarna, och lade lite tid på att vika dem snyggt och stapla i högar. Det var kanske inte så rofyllt under tiden, eftersom jag samtidigt fick hindra Tvåan från att springa iväg med de ovikta handdukarna, eller stjäla pudret eller klättra upp på toastolen, eller… ja, så. Men resultatet blev i alla fall bra. Eller åtminstone bättre än innan, när allt låg slängt huller om buller.

Ordentligt vikta handdukar.

Jag plockar fortfarande buketter i närheten av vårt hus. Den senaste i raden blev helvit. Eller nästan, i alla fall. Vi försöker gå ut utanför grinden någon gång om dagen åtminstone. Det är inte enbart förbjudet, eftersom grinden faktiskt står en bit in på vår tomt, men nog är vi en liten bit utanför tomten också. Och det verkar räcka för att ge en liten känsla av något annat. Ettan längtar dock efter att cykla, och Tvåan vill gå ut med vagnen.

Vit bukett. Som tydligen redan har börjat släppa pollen.

Jag använder läppstift regelbundet. Den här dagen var det mitt allra rödaste som fick åka på. Jag är lite ambivalent till färgen, och tror att en något varmare röd skulle kännas mer som jag.

Rött läppstift.

Förutom saker som hamnar på bild så bakar jag regelbundet. För tillfället äter familjen ungefär en limpa bröd om dagen, så ugnen går varm. Det är också jag som står för den mesta matlagningen, och det tar en del tid. Inte för att matlagningen är speciellt avancerad, utan mest blir det standardrätter, men det ska ju göras ändå. Diskning och hålla ordning i köket tar förstås också en del tid. När vi gör om köket kommer vi ha diskmaskin, vilket jag har levt utan i nästan ett år nu. Jag längtar lite.