Fix i barnens rum

Igår bestämde sig Fredrik och Ettan för att fixa till Ettans rum under tiden Tvåan sov förmiddag. De ställde in en massa legobyggen i plastbackar som sedan sorterades in i bokhyllorna istället för att stå på golvet. Slutresultatet blev väldigt bra, och det känns mycket mer städat i rummet nu. Men oj, vad han har mycket saker, Ettan…!

Eftersom vi fick leverans av IKEA-möbler i förrgår så blev eftermiddagens projekt att bygga ihop Tvåans nya säng (hurra, äntligen!). Ettan löser numera de flesta IKEA-möbler på egen hand om han får hjälp med saker som är för långa, höga eller tunga, så han fick ansvara för sängbygget, och gjorde det med den äran.

Tvåan provsover sin nya säng.

Själva sovandet i sängen under natten gick som vanligt. Men jag tycker åtminstone att den nya madrassen är tusen gånger skönare än den gamla, ruttna.

Jag blev inspirerad av att det fixades saker, så jag halade fram symaskinen.

Mitt i syprojektet.

Resultatet blev ett par gardiner till Ettan, och jag är väldigt nöjd. Han verkade också gilla dem. Jag har lite tyg kvar, och tänker använda det till att göra ett draperi att ha ovanför Ettans garderober. Men det blir en annan dag.

Tvåan har ju en isbjörn som gosedjur, så han blev mycket förtjust i Ettans gardiner, han med. Ska bli spännande att se om han accepterar sina gardiner sen när det kommer upp.

Gardiner, med pingviner och isbjörnar.

För varje sak vi fixar här hemma så känns det verkligen som om vi flyttar in lite mer. Det är en bra känsla! Det är förstås också skönt att faktiskt göra något, gärna med ett fysiskt resultat, inte minst för huvudet.