Bad, städning och nya bästisar

I helgen har det äntligen blivit lite svalare, och termometern har stannat under 30 de senaste dagarna. Men det hindrar förstås inte de badsugna barnen från att slänga sig i poolen. Och eftersom Tvåans simpuffar inte har kommit får även en förälder bada. Tvåan var ju skeptisk efter första badet, men när han vid det andra badet fick sitta i famnen och plaska med vattnet var det väldigt roligt. Efter ett tag gick det till och med bra att han stod han själv på botten och plaskade. Han var nöjd, och jag med. Det tredje badet initierade han själv, och det gick till och med bra att gå ner för pooltrappan på egen hand då.

Och på tal om pooltrappan. Jag bestämde mig för att skrubba den, innan det var helt fullt med vatten. Och jäääädrar vilken skillnad det gjorde! Dessutom gjorde de närgångna studierna att vi hittade en del skavanker på den som vi passade på att fixa med epoxy, så nu är inte trappan bara renare och snyggare, utan kommer förhoppningsvis hålla längre.

Pooltrappan, i närbild. Delvis skurad.
Och med lite perspektiv.

Ettan ville också vara med när jag ”hängde vid poolen”, så jag satte honom i arbete. Han är ju väldigt tjänstvillig ibland, och det här var ett sånt tillfälle. Skura solsängarna tyckte han var kul, och ett lagom stort projekt. tråkigt nog knäckte jag den han städar på bilden när jag skulle inviga den lite senare på dagen. Får se om pappa kan limma den, eller om det blev skräp av den.

Ettan skurar.

Förutom bad så har även mina nya bästa kompisar anlänt. I alla fall några av dem. En tyst köksfläkt och en tyst diskmaskin står nu i hallen och väntar på att vi ska göra om köket. Och att de står där och är i vägen snabbar förhoppningsvis på processen med köksinköp som just nu är det stora startskottet för köksrenoveringen.

Hej min nya bästis!