Vardagslivet i bilder

Veckan som gick var en ganska vanlig vecka i vårt liv just nu. Det är inga stora saker som händer, utan livet tuffar på. Det är skola, jobb och fritidsaktiviteter. Ja, och så en oerhört mängd måltider, känns det som. Jag har tappat inspirationen för matlagning, så det är just nu säkra kort som går på repeat – fläskpannkaka, fiskpinnar, korv och makaroner, risotto och olivsås. Luncherna är verkligen oinspirerade, så till den milda grad att Ettan häromdagen sa att han inte vill ha korv igen. Nåväl. det kommer väl en tid när jag har lite mer idéer och känner för att laga mat igen. Möjligen hänger det ihop med kökets färdigställande, åtminstone kan jag hoppas på det.

Ettan går i skolan online fortfarande. Hans skola har nämligen bestämt sig för att fortsätta med distansundervisning för treorna året ut. Efter att ha suttit bredvid under några lektioner kan jag konstatera att ha online-lektioner med sju-åtta-nioåringar är som att ha videomöten på jobbet, fast gånger tusen. Men å andra sidan är en del av stöket antagligen ungefär detsamma som i klassrummet, fast kanske svårare att hålla ordning på för läraren.

Ettan i skolan, fast hemma.

Poolen används flitigt av hela familjen. Trots att värmeböljan har släppt taget om oss så har vi runt 25 grader varmt, så det är definitivt badväder. Även om vissa (läs: barnen) tycker att det är varmare än andra (läs: vuxna) i vattnet. Som tur är har vi simpuffar till Tvåan, så det är inte så att det måste vara en vuxen i vattnet hela tiden när det ska badas. Ettan kan simma själv.

Badpojkar.

Köksrenoveringen har gått lite i stå. Det kom en del jobb på planeringen, och det är ju förstås bra. Fast det är ju samtidigt irriterande (för mig) att inte komma igång med köksbytet nu när jag har ställt in mig på det. Så hittills har jag tömt skåp och skruvat av luckor. Men nästa vecka tror vi att det ska sättas igång på allvar, med både rivning och inköp av prylar. Själva monteringen är ju någorlunda snabbt avklarad skulle jag gissa på.

Inga luckor och tomma skåp.