Spisen!

Den är här nu! Jag är så glad att vi bestämde att vi skulle få den levererad redan i fredags istället för att vänta tills vi hade kommit längre. Dels för att det är ett stressmoment mindre, och dels för att den är så stor att det kommer bli bättre att bygga köket runt den än försöka knö in den sist. Att den står mitt i köket än så länge är helt ok, vi kan åtminstone koka och steka mat på den. Om jag nu vågar använda den, för den är ju så ny. Och blank. Och oanvänd. Och SHINY! Och stor.

Så ny och fin. Klart man vill klappa på den.

Installationen som företaget som sålde spisen insisterade på att utföra visade sig för övrigt vara att byta munstycken för gasen här på ön, koppla in slangen och kolla så att brännarna fungerar. Någon el tänkte de inte hantera, installatörerna. Så det får väl elektrikern ta hand om. Tur att han bor här med mig.

Tjuvinvigning av spisen.

Jaha. Det visade sig att jag inte ens behövde fundera på om jag vågade använda spisen. När jag var med Ettan på onlinelektion i fredags eftermiddag så poppades det tydligen popcorn på min nya spis. Fredrik hävdade dock att det inte lämnade några spår efter sig.

Tvåan äter popcorn på ett korrekt sätt.