Kaffeprovning: Zoégas Intenzo

Inför Tvåans födelsedag fick vi diverse paket levererade från Sverige. Förutom presenter till barnen innehöll de också svenskt kaffe, närmare bestämt Zoégas Intenzo.

Det här var vårt favoritkaffe i Sverige, och det hr fortsatt vara det även sedan vi flyttade. Det är fylligt, smakrikt, starkt men ändå inte för syrligt. Jag blir glad varenda gång jag dricker en kopp Zoégas Intenzo. Det är också därför som alla andra kaffesorter får mäta sig mot just det här. Hittills har inte någon annan sort lyckats matcha vårt svenska finkaffe, trots att vi verkligen har letat. Visst finns det godkända sorter, men det är inte riktigt lika bra ändå.

Zoégas Intenzo.

När jag skriver det här känner jag mig lite som någon i Sällskapsresan, som undrar ”finns det svenskt kaffe på hotellet?”. Fast riktigt så är det ju inte, jag försöker verkligen hitta gott kaffe som finns här. Men som sagt, finns det Zoégas Intenzo väljer jag det. Och när det skickas paket hit får det gärna skickas med några paket kaffe. Vi kan kalla det ”utfyllnad”, även om vi alla vet vad som är huvudnumret…