Fortfarande tagen och sömnstörningar

Jag tror att jag fortfarande håller på att smälta 1Q84. Innan jag började läsa den sa jag till en kompis att jag längtade efter en riktigt stor läsupplevelse, för det var länge sedan. Och så blev det sådär, bara pang bom! Inte en enda av de 1300 sidorna var överflödig, och språket var perfekt avvägt.

Jag har fortfarande kvar Tengo och Aomame i huvudet. Jag försökte börja läsa en ny bok igår, men jag kunde inte koncentrera mig, så det får nog vänta ett tag till. Jag får väl lyssna på poddar på kvällarna istället för att rensa huvudet på kvällarna ett tag framöver.

Den senaste tiden har jag faktiskt lyssnat en hel del på poddar på nätterna eftersom jag har sovit dåligt. Delvis beror det förstås på Tvåan, som fortfarande kräver mamma ständigt närvarande även nattetid. Men även när han sover bra så har jag legat vaken några timmar per natt. Jag vet inte riktigt varför det är såhär, jag tycker inte att jag är speciellt stressad och värmen brukar jag inte ha något större problem med ens nattetid. Visst jobbar jag på kvällarna, men jag tycker inte att det har varit så väldigt svårt att släppa det när jag stänger datorn. Nåja, det ordnar väl till sig tids nog. Och till dess: tipsa mig om bra poddar som jag skulle gilla!