Sommarskola

Ettan har gått i sommarskola i snart fyra veckor nu. Sommarskola tänker ni, och det gjorde vi med innan vi testade det första sommaren på Malta. Fritidsverksamhet är nog mer med verkligheten överensstämmande, än just skola. Det är inte några lektioner utan istället något slags sysselsättning några timmar om dagen. Minst en gång i veckan kollar de på film, och däremellan gör de lite korsord och ”tränar på engelska på ett lekfullt sätt”. Någon eller några gånger i veckan åker de på utflykt, den här veckan har de varit på ett inomhuslekland och imorgon ska de till en bondgård.

Vi visste ju att det skulle vara lite lösa boliner och inte alls skola, men eftersom skolorna var stängda i tre månader här var Ettan lite lappsjuk när sommarlovet närmade sig. Och när vi inte åkte till Sverige i år så tänkte vi att sommarskolan åtminstone skulle ge honom möjlighet att träffa andra barn. Och så har det väl blivit, i någon mån. Dock har det visat sig att de flesta barnen ägnar rasterna åt att spela på sina mobiler, så det där riktiga rasandet och fotbollandet och lekandet har tråkigt nog uteblivit.

Nu är det en vecka kvar innan tre veckors sommarlov tar vid. Jag tror att både vi och Ettan tycker att det är ganska lagom fördelning. De har veckorna har varit lagom tråkiga för att det ska kunna tänkas vara kul med sommarlov med familjen. Skolan början igen i slutet av augusti, med några veckor för att samla ihop klasserna efter vårens onlineundervisning.

Min målbild inför sommarlovet.