Tv-spel och hamburgare

Lite av en slump gjorde att vi packade upp PS4-spelaren häromdagen. Den har varit nedpackad sedan Malta, det vill säga ett år nu. Och SÅ sugen Ettan blev. Tragiken blev stor och tårarna sprutade när Tvåan slängde ut en kontroll från balkongen i förmiddags. Som tur var kunde pappa laga den, dock så vi behövde inte åka och panikköpa en ny. Och när så äntligen Tvåan gick och lade sig så vidtog tv-spel.

Jag är fascinerad, för Ettan och Fredrik samarbetar väldigt bra när de spelar tillsammans. Ettan både pratar och lyssnar och kommer med tips och lyssnar när Fredrik säger saker. Efteråt var det också facinerande, på sitt sätt. Ettan var så uppe i varv att han var tvungen att återberätta stora delar av spelet för mig, samtidigt som han rörde sig i cirklar runt sin egen axel. Och jag måste erkänna, jag blir lite sugen på att spela med dem.

Två fullt fokuserade gamers, för första gången på Cypern.

När Tvåan förmiddagssov gjorde jag och Ettan matsedel för veckan. Idag stod det hamburgare på lappen. Så jag fick alltså baka hamburgerbröd mitt i värmeböljan. Men så gott det blev! Jag ska inte tjata, men igen… göra själv är ju grejen. Med det mesta. Vi testade dock färdiga burgare, och Fredrik konstaterade att han ska göra själv i fortsättningen. Förstås.

Hamburgerbröd, direkt från ugnen. Väggen bakom ska kaklas vid tillfälle.

Jag fick också vara ensam hemma en timme idag när Fredrik tog med barnen för att köpa poolredskap. Jag är tydligen ensam hemma lite för sällan, för jag hinner glömma hur fantastiskt det är mellan varven. Jag hann med supermycket saker, och samtidigt kunde jag tänka hela tankar. Det var skönt och välbehövligt.