Hur dagarna ser ut här just nu

Ett av mina önskemål för 2020 var att vi skulle komma till ro och skapa oss rutiner. De senaste åren har ju varit ganska intensiva och kantats av stora beslut och förändringar, men nu vill jag helt enkelt ha ett liv som rullar på. Det gick lite sådär… i januari flyttade vi till huset, och stötte på vattenläckor ganska direkt. Ja, och så kom det ju en pandemi och vände tillvaron helt och hållet upp och ner.

Men under de senaste veckorna har vi faktiskt lyckats få till en del rutiner som känns bra. Till stor del beror det antagligen på att Ettan går i sommarskola, så dagarna blir naturligt uppdelade i sjok.

Morgnarna börjar någon gång mellan 05.30 och 06.00 oftast. Både Ettan och Tvåan är morgontidiga så det är bara för föräldraenheterna att masa sig upp också. Nu på sommaren rusar Ettan in i duschen, eftersom han efter det får se ett avsnitt Sommarlov innan frukost. Jag å min sida passar på att ge mig ut på löprunda varannan morgon. Ettan börjar skolan klockan 8 så han och Fredrik åker vid 07.20 för att slippa trafiken. Då blir Ettan tidig till skolan och hinner leka lite innan aktiviteterna börjar. Ibland åker jag och Tvåan med, men oftast inte.

Jag och Tvåan läser lite, smetar in oss med solkräm och dukar av efter frukosten hemma. Vid 9-tiden klipper Tvåan lite med ögonen, så då är det dags för förmiddagslur. Jag brukar försöka jobba under tiden. Lunch äter vi runt 12, och sen leker jag och Tvåan lite innan det är dags för Fredrik att hämta Ettan i skolan. Tvåan vill gärna följa med i bilen, och ofta gör vi lite ärenden innan det är hämtning. På skolan kliver Tvåan rakt in och fram till handspriten som står uppställd på ett bord vid entrén under det att han säger ”Andprit! Andprit! Felv! Felv!”.

Efter hemkomst är det mellis, och ibland behöver Ettan vila sig lite efter den hårda skoldagen. Sen badar vi i poolen tills det är dags för matlagning och middag.

Vardagslyx.

När vi har ätit middag dukar vi av, och ungefär efter det är det dags för tandborstning och dusch för Tvåan innan han väljer bok, tänder lampan och sätter igång fläkten. Han brukar somna väldigt fort efter läsningen.

Ettan och Fredrik spelar tv-spel när jag nattar Tvåan, och sedan är det läggning för Ettan också. Just nu läser vi The Hitchhikers Guide to the Galaxy för honom på kvällarna. Ettan somnar oftast också ganska lätt efter ett par kapitel.

När barnen sover kör jag diverse rehab- och prehab-träning och städar upp efter dagen. Jobbar någon timme eller två, och försöker skriva något vettigt (nåja) till bloggen. Fredrik fixar något med huset, ägnar sig åt något av alla projekt som pågår, eller jobbar han med.