Systuga

Ettan börjar ju skolan på onsdag. För att underlätta lite för honom så tänkte jag sy munskydd åt honom. Det är ju krav på mask på alla platser där folk samlas, inklusive skolan. Jag började kolla Youtube för att se vilka tutorials jag kunde hitta. Inte så förvånande så svämmar det i princip över med olika modeller och mönster, så det var bara att välja och vraka. Jag tittade lite under dagen, och Ettan fick välja tyg. När barnen hade somnat satte jag mig med symaskinen.

…och precis då läste jag nyheten att åldern för maskkrav hade höjts från 6 till 12 överallt. Så nu behöver Ettan inte mask längre. Och tur är väl det, för drygt 6 timmar med mask varje dag i skolan hade inte varit någon lek.

Men jag hade ju plockat fram allt, så jag tänkte att jag syr en mask i alla fall.

Pågående syprojekt.

En luftig mask som underlättar andning måste vara bättre än pappersmaskerna som ju är varma och tajta. Jag använde den här instruktionsvideon, och hela sömnaden gick nog på en dryg timme första gången jag testade.

Funkar bra på mig.

Och passar även Fredrik, om än med ett nödrop.

Jag är nöjd med resultatet. Det var lätt att följa instruktionerna och resultatet blev ungefär som i videon. Däremot passade masken inte lika bra på Fredrik. Jag fick förlänga gummibanden för att han skulle kunna ha den, och den var inte alls lika luftig för honom. Men trots det är den bättre än pappersskydden, så jag tror att Fredrik kommer använda den framöver. Jag får sy en till till mig, alltså. Åh, well. Värre öden finns ju.

Vi var förstås också tvungna att testa den på de cypriotiska sätten, och det funkade den också bra till.

Den sista varianten är inte den vanligaste, dock.