Ommöblering och soffan

Häromdagen fick vi en stund över precis efter lunch, Tvåan och jag. Vi passade på att tömma bokhyllan bredvid den nya soffan. Bokhyllan skulle ju nämligen flyttas till andra sidan, och soffan skulle närmare fönstret.

Tvåan var mycket intresserad av att ta ut böcker ur bokhyllan och jobbade på ordentligt med de nedre hyllorna. Jag var lite snabbare och tömde mina hyllor på bara några minuter. Sen hjälpte jag till med de lägre hyllorna. Vi rekvirerade hjälp från Fredrik med att skruva loss bokhyllan från väggen och flytta den till andra sidan. Han fick också hjälpa till med att flytta själva soffan.

Under tiden jag och Fredrik flyttade möbler flyttade Tvåan böcker från en hög till en annan. Ett par gånger fick vi också hindra honom från att försöka välta bokhyllan som stod mitt på golvet.

Men när flytten var klar var det dags att torka av bokhyllan och ställa in böckerna igen. Märkligt nog blev det inte mer plats för böcker när vi satte in dem igen. Fast å andra sidan kanske vi ska ha en 40-bokhylla mellan fönstret och soffan sen, så då blir det lite mer plats.

Soffan, där den ska stå.

Förutom en eventuell bokhylla ska jag ta och skaffa mig lite gröna växter att ha inne. Jag lämnade alla våra växter på Malta, till vår snälla takgranne Dolly. Men jag tänker mig en lagom stor monstera i hörnet. Förutom den tror jag att ska skaffa skelettblad och doftpelargon. Och så ska jag köpa en påse palettbladsfrön. Inte för att det har gått så bra med mina odlingar här hittills, men palettblad borde jag ju klara. Och det bästa med krukväxterna här är ju att det bara är att flytta ut dem i trädgården om det skulle visa sig att det blir en massa flugor i krukorna, för det blev det på Malta.

En dag ska jag ta ner alla tavlor och dra ut alla spikar. Hålen ska fyllas igen och så ska jag sätta upp tavelkrokar där vi vill ha dem istället. Som det är nu hänger tavlorna på existerande spikar, vilket inte alltid passar med våra möbler och tankar om hur vi vill ha det. Det syns till exempel på tavlan i bilden ovan.