Träning

Jag har inte längre ont i höften. Det är bra. Jag har börjat springa korta sträckor några gånger i veckan. Jag har också börjat träna styrketräning ordentligt, med skivstång och vikter. När jag hittade femkilosvikter på Jumbo plockade jag på mig 4 stycken, så nu har jag vikter så jag kan lyfta ordentligt.

Under tiden jag hade paus från löpningen bestämt jag mig för att skaffa lite ny utrustning. Jag har saknat en vettig musikspelare sedan min förra lade av ett tag innan vi flyttade från Malta. Men nu har jag bestämt mig för en ny. Det blev en Sandisk Clip Jam. Jag behöver inte en massa fancy schmancy, för jag ska bara ha den till att lyssna på musik när jag springer. Och jag håller inte på med ultralöpning, så den måste inte heller ha flera timmars batteritid.

Ett par nya solglasögon för löpning har jag också skaffat mig. Jag ser det som en anpassning till klimatet jag numera bor i. Mina gamla solglasögon köptes till en seglingsresa för drygt 10 år sedan, och det viktigaste då var att de inte var så dyra att jag skulle gråta om jag tappade dem i sjön. Nu när jag springer blir de lätt immiga och har dålig konstrast när ljuset skiftar mellan sol och skugga. Istället har jag skaffat ett par Julbo Aerolite. Jag är jättenöjd med dem. De ger ett väldigt behagligt ljus, och de har bra kontrast så det funkar också någorlunda bra att se i de skuggiga delarna när jag springer i solen.

Nya solglasögon, ny musikspelare och nytt linne.

Dessutom har jag uppgraderat min träningsgarderob med både nya linnen (Karrimor Athena) och shorts. De är redan välanvända, och de är tunna och bekväma. Nu ska jag väl bara ta mig samman och köpa nya träningsstrumpor för de jag har är ganska utslitna. Ja, och så kommer jag behöva skaffa mig nya tränings-behåar. Det fasar jag lite för. Det är jobbigt att prova, och leta och gå i affärer. Jag ogillar verkligen att shoppa, och köpa behå är bland det värsta. Eftersom de träningsbehåar jag har nu är… oj, drygt 20 år gamla så har modellen uppdaterats något, och därför behöver jag kanske ändå prova innan jag köper. Eller så blir det något helt annat, som finns på plats. Provning och affärer lär ju behövas. *suck*