Belysning i sovrummet och kanske världens coolaste lampa

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Den senaste tiden har jag ju haft tid och ork att drömma om skapande. Det har också inneburit att funderingarna över inredning har tagit fart igen. Just nu handlar mycket om köket, men så plötsligt snubblade jag över en drömlampa! Melt, av Tom Dixon, såklart!

Kanske världens coolaste lampa?

Fast den vill jag inte ha i köket, då. Men jag skulle verkligen inte tacka nej till att ha den i sovrummet. Fredrik sa bestämt nej till det dock, redan innan han såg vad den kostade. När han sedan såg prislappen blev han mycket fundersam över vad det egentligen är som betingar det priset (designen och designern, såklart).

Jag funderade faktiskt på att skaffa en Tom Dixon-lampa till sovrummet redan för många år sedan. Fast då tänkte jag mer på en Etch. Den fick också nej från han som jag delar sovrum med, fast den gången mer baserat på priset. Och tydligen var jag inte sugen nog för att slå till ändå.

Etch. Också en snygg lampa.

Som vanligt när jag funderar över inredning och hittar saker jag verkligen gillar så är det dyra grejer. Jag har tydligen en näsa för dyra lampor, och samma sak gäller för stolar. Är stolen snygg kostar den minst 3500 kronor, och det verkar som om lampan kostar minst 6000 om den är snygg.

Nåja. Jag får väl fortsätta kolla efter en lampa som funkar för både mig och Fredrik, och som vi inte kostar skjortan. Lamp24.se har ju faktiskt en del lampor som är snygga och som inte kostar all världens pengar. Så länge får sovrummet se ut som det har gjort sedan vi flyttade in, med en naken glödlampa i taket. Fast vi har åtminstone fått upp våra fantastiska sänglampor, Tolomeo (våra är den vanliga storleken i svart, även om länken är till mini-lamporna som har kortare armar). Förutom att de är snygga är de perfekta eftersom de ger mycket ljus och kan riktas precis som man vill.

Sovrumslampor. Två bra, en mindre bra.