Första advent

Vi inledde söndagen med en promenad till lekplatsen. Det var strålande sol och jag tror att alla tyckte det var skönt att komma ut och röra på sig lite.

Hela familjen ute på promenad.

När vi var på lekplatsen kollade Tvåan mycket på ekollonen som ibland ramlade ner från det stora trädet vid gungställningen, städade lite och gungade mycket. Ettan läste mest.

Olika aktiviteter pågår.
Mamman och pappan fick sitta själva några sekunder.

När vi kom hem igen gick herrarna ut i trädgården och ägnade sig åt träslöjd. Jag stannade inne i köket och bakade lussebullar och ställde in den den där första plåten pepparkakor i ugnen, den som får hela huset att dofta jul.

Pepparkaksdeg. Med mandel och utan, till eventuella barnbak.
Lussebullarna blev VÄLDIGT goda och var mycket populära hos hela familjen.

Självklart hade jag gjort glögg också. Den blev ganska god, men nästa gång tar jag mindre stjärnanis och mer kanel och kardemumma, tror jag.

Glögg, med kryddor.

När vi hade fikat och ätit massor av lussebullarna och alla pepparkakorna och mörkret sänkte sig var det dags att tända det första ljuset i adventsstaken. Det var bara det att efter två flyttar till nya länder så var det inte så lätt att hitta den. Adventsstjärnorna hittade vi (nåja, det var förstås Fredrik som hittade dem), men inte ljusstaken. Men, eftersom jag lever med en händig man fixade han en ny adventsstake lite snabbt, så att vi ändå kunde tända ljuset. Perfekt.

Ljusstake, egenslöjdad.