Snart är det advent

Jaha, nu är snart november slut och det är bara ett par dagar kvar till första advent. Det känns som vanligt lite skumt att det inte är vinter trots att julen närmar sig. Konstigt att sätta upp julpyntet när det är solsken och varmt ute på dagarna.

Fast vintern har ju kommit till Cypern också, förstås. Temperaturen har sjunkit så nu är det runt 20 grader på dagarna och ner mot 10 grader på nätterna. Det pratas om att första snön ska falla nu på Mount Olympos, så Ettan är myckt peppad. Vi har fortfarande varken bytt fönster i huset eller satt in något värmesystem, så nu börjar det bli svalt inomhus, även på dagtid. Men vi har tjocka, varma täcken och ordentliga kläder, så vi klarar oss ok än så länge.

Jag har tänkt dra ut lite på julpyntandet. Den här helgen hoppas jag på att adventsstjärnorna och adventsstakarna kan få komma upp, men kanske inte så mycket mer. Jag har läst i tidningen att det säljs riktiga granar, så Fredrik får köa på måndag morgon när det öppnar. Jag har inte sett något om hur mycket de kostar, så det kan bli spännande. Det vanligaste här är ju annars plastgranar, så det finns i alla möjliga storlekar (och färger) så skulle vi inte få tag i någon riktig så överlever vi ändå. Pynt till granen har vi sedan innan, och med två barn lär det inte bli några problem att fylla den med glittriga grejer och ljus. Åtminstone i nederkant.

Massor med pynt!

Min plan om att tillverka julpynt själv med barnen kvarstår också. Vi får se när vi kan komma igång bara, eftersom vi behöver handla en del saker. Men nu verkar det som om restriktionerna lättas lite i Limassol, så att affärerna kan öppna igen. Och då blir det åtminstone möjligt att faktiskt skaffa röd färg och penslar. Ja, och så tusen sorters glitter, och några andra färger. Toarullar, paljetter och ögon har vi sedan tidigare. Pyntfest, here I (och Ettan och Tvåan) come!