Dan före dan före dan…

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Idag har det varit full rulle hela dagen. Fredrik fick roa sig med att handla ”det sista” medan jag höll ställningarna i hemmet. Ettan fortsatte med gårdagens pyssel och Tvåan fick prova på limstift och paljetter för första gången. Tvåan var fantastiskt nöjd med sitt pysslande, och krävde mer när jag avslutade för mellis.

Medan barnen pysslade bakade jag vörtbröd, så imorgon blir det en riktig lyxfrukost. Båda barnen ville prova brödet innan det hade svalnat, men det fick de inte. Undrar om de kommer gilla det när de väl får varsin smörgås.

Vörtbröd på svalning.

På eftermiddagen, medan barnen var ute och spelade fotboll med varann och Fredrik passade jag på att koka kola. Chokladkola blev det, hälften med hackade rostade hasselnötter och hälften med riven ingefära. Båda från Julgodis för små och stora sockerbagare, och båda blev fantastiska! Häromdagen gjorde jag gräddfudge ur samma bok, och den är också alldeles för god.

Medurs, start längst upp: Chokladkola med nötter, gräddfudge och chokladkola med ingefära.

Fast jag får faktiskt erkänna att jag känner att jag har ätit tillräckligt med godis för att inte vara sugen längre. Och då har jag inte ens ätit speciellt mycket. En ganska skön känsla. Undrar hur länge den kommer sitta i.

När barnen hade somnat för kvällen blev det tomteverkstad en stund. Så nu känner jag att vi är ganska bra på banan inför julafton. Det kan till och med bli ganska bra, tror jag. I morgon ska Fredrik koka julskinka, och så ska vi väl rulla köttbullar tillsammans allihop. En treveckorssallad på rödkål kan nog också få bli till, tror jag. Ja, och så ska jag göra en liten pepparkaksdeg, för jag bakade visst slut på den första degen i helgen.

Men mest av allt vill jag kunna ta det lite lugnt imorgon, och känna julefriden sänka sig över även denna nejd. Fast det lär väl barnen inte bry sig så mycket om, anar jag…