Strömavbrott och kreativitet

En morgon, mitt i frukostbestyren, blev det plötsligt svart i hela huset. Strömmen hade gått. Tvåan blev mycket upprörd och ville gärna tända lampan igen. Fast när vi tände levande ljus istället så gick det också bra, förstås. Det här var ett av tillfällena när Fredrik inte muttrade så mycket över alla värmeljusstakar som finns i hushållet.

I väntan på frukost.

Jag hade min pannlampa redo, och fick snabbt fram den. Fast… det visade sig att jag har glömt hur man ändrar färg på den. Jag har den alltid på röd, eftersom jag använder den som läslampa för mig när Tvåan sover. Så den var kanske inte den största hjälpen. Nu har jag dock lärt mig hur man gör, så nästa gång ska det minsann bli andra bullar.

Själva frukosten fick styras om från elgrillen till gasspisen. Men det går ju bra, det också. Åtminstone när vi kom på att vi inte behöver den elektriska tändningen utan kan använda en helt vanlig tändare. Jag älskade min spis lite mer än vanligt då.

Fredrik steker frukost. Och jag ska städa under skåpen, ser jag.

Som tur var kom strömmen tillbaka lagom till Ettan skulle duscha så han slapp duscha med levande ljus.

Julpysslet har dragit igång! Dessutom blev det målarpremiär för Tvåan. Barnen fick penslar och akrylfärg när vi hade en svensk familj på middag här, och nu skulle de invigas. Jag utrustade mig med så mycket tålamod jag kunde uppbåda, klädde av Ettan delvis och Tvåan mestadels och så lät jag det hela börja.

Mycket nöjd konstnär! Notera gärna det röda på överläppen

Ettan ägnade sig med stor iver åt att måla pinnar röda. Tvåan målade kottar i lite olika färger, och sen fick han också måla på papper med alla färgerna. Båda barnen verkade tycka att det var roligt, även om de nog gillade lite olika aspekter av det. Jag tvättade penslar, torkade bort färg som hamnat på fel ställen, servade med färgkluttar och penslar och peppade när orken tröt. Ingen skrek eller grät så jag tror att vi kan säga att det var lyckat.

Tvåan fortsatte sedan, efter avtvättning, med kreativa legobyggen.

Koncentrationen är stor.