Födelsedag med jordgubbstårta

En av fördelarna med att ha flyttat till sydligare breddgrader är att man kan få jordgubbstårta på sin födelsedag, trots att den infaller i början av januari. När Fredrik kom på att jordgubbssäsongen här har börjat, och att han fyller år, blev ju önskemålet om tårta självklart.

Och givetvis gör vi vad vi kan för att uppfylla tårtönskningar. Jag och barnen bakade tårtbotten och gjorde vaniljkräm dagen innan själva dagen.

Stor koncentration. På olika saker.

Dagen inleddes med skönsång (nåja), kaffe på sängen och ett paket. Tvåan var mycket uppspelt och övade på ”ja må han leva” tillsammans med Ettan innan vi gick in i sovrummet. Väl där var han däremot mer intresserad av att ”hjälpa till” med att öppna paketet än att sjunga.

På eftermiddagen var det dags att dekorera tårtan, för att sedan äta upp den i ett nafs. Barnen var bra på båda delarna.

Jubilaren med sin tårta.

Fredrik fick också fira sin dag med att laga middag. Tvåan vill gärna vara med och laga mat, och när han och Fredrik pratade om vad Fredrik ville äta på sin födelsedag så ville Tvåan ”lägga i buljongtärning”. Alltså fick Fredrik göra en köttgryta. Hela familjen uppskattade den, även om Ettan meddelade att den inte var hans favorit.