De första dagarna av 2021

Det finns de som tror att ett nytt år definieras av de första dagarna, av vad man gör och inte gör då. Om det är sant kommer mitt 2021 domineras av trädgårdsarbete. Och visst, varför inte? Jag gillar ju att hålla på med min trädgård.

Fast trädgårdsjobbet jag har ägnat mig åt de senaste dagarna har varit ogrässkövling. En masse. Jag hoppas verkligen att de här stora buskagen av ogräs som klättrar uppför staketen är resultatet av en trädgård som inte har fått tillräckligt mycket kärlek under några års tid. För om det är bara ett enda år som har gett såhär mycket oönskad växtlighet, då vet jag inte… Det är mer än en kubikmeter jag har klippt bort under de senaste dagarna, och då är jag inte ens klar än. Hur mycket jag än gillar min trädgård så har jag ju inte tänkt ägna hela vintern åt att hålla den i skick.

Mitt 2021 kommer också innehålla en hel del spel. Och det tror jag är sant, alldeles oavsett vad som sägs om de första dagarna på året. Vi har hunnit med flera omgångar av både Carcassonne och Ticket to Ride här hemma, och fler lär det bli.

Jag är inte så mycket för nyårslöften, utan istället bestämmer jag mig för nya saker lite när andan faller på eller jag känner mig nyfiken på något. Men jag såg faktiskt en lista hos Ebba som jag tyckte verkade intressant. Den behöver förstås inte handla om att skapa nya vanor just vid ett årsskifte, utan den fungerar när som helst. Jag tror att det är nyttigt att ta sig tid att faktiskt fundera över vad man gör på dagarna och vad som gör en glad och lycklig. Om de två inte är samma så kanske man ska försöka förändra sitt liv mot att faktiskt göra mer av det som gör en lycklig. Även små steg kan ha stor effekt.

Vinterväder som gör mig lycklig.