Fettisdag

Givetvis firar vi fettisdagen med semlor. Jag och Tvåan bakade bullarna (efter Roy Fares recept) när Ettan var i skolan, och så lade jag ihop dem precis innan vi skulle äta dem. Som vanligt när jag bakar efter Roy Fares recept så blir det väldigt gott och bra och det blev ett väldigt uppskattat mellis. Jag gjorde en halv sats och bakade ut den till 8 bullar. Det blev precis perfekt för oss, och mandelmassan som var över efter julgodis och prinsesstårta tog också slut.

Semlor in the making. Snyggt lila mandelmassa.

Barnen var mycket taggade på semlor, kanske mest Tvåan som följde hela bakningen från första parkett.

Ettan, med bästa fotominen.

När semlan väl kom på tallriken så visade det sig att Tvåan, på tvååringars vis, började med att dekonstruera semlan till dess beståndsdelar. Sen åt han dem var för sig och tyckte att det var gott så.

Semla i beståndsdelar.

Nackdelen med semmel-mellis är att man inte direkt är hungrig när det är middagsdags… Fast det kanske kan få vara så, en dag om året.