Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag är ingen stor dag hos oss, men jag bestämde mig ändå för att överraska barnen med specialfrukost i söndags. Jag och Tvåan gick upp först som vanligt, gjorde kaffe och började förbereda. Jag skulle nämligen göra fattiga riddare i form av hjärtan till barnen! Fattiga riddare är en höjdarfrukost tycker vi allihop, men nu var det väldigt länge sedan det serverades. Alltså var nu ett perfekt tillfälle.

Precis lagom till att jag hade börjat stansa ut hjärtan ur brödskivorna så kom Ettan upp. Han tog över stansandet, ivrigt påhejad av lillebror. Jag stekte sen två rejäla laddningar, och som de åt, barnen! Den stora högen med hjärtan försvann rekordsnabbt.

En stekpanna med hjärtan.

Fredrik fick sovmorgon, och när han kom upp stekte jag brödet som blev kvar efter stansningen till oss. Inte lika skojigt kanske, men ändå gott. Och troligen var det så att sovmorgonen var värd några hjärtan, den med.

Mitt hjärta, och fattiga riddare.

Jag då? Jo, jag fick först en lugn och mysig frukost med barnen, och sen en med Fredrik. Det tyckte jag var ett bra sätt att fira på.