Bokrea

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Den senaste veckan verkar vi ha förlorat ett barn till böckernas värld. Ettan sträckläser just Harry Potter på svenska, och läser ut sina skolböcker samma dag han får låna dem. Varken jag eller Fredrik har förstås något mot det, även om det förstås kan vara kul att byta ett ord eller två med åttaåringen.

När jag var yngre var bokrean en av de stora högtiderna. Att gå genom reakatalogen och kolla ut vad jag ville ha och var det skulle köpas var nästan lika roligt som att faktiskt gå dit och faktiskt köpa böckerna. Trots att vi inte bor i Sverige längre så håller jag fortfarande ett öga på bokrean såklart. Här kommer några tips som jag tror skulle passa vår familj extra bra.

Ettan läser gärna om LasseMajas detektivbyrå, så Silvermysteriet kan definitivt få lov att komma hit. Även andra delar går bra, förstås, men de verkar inte vara på rea.

Tvåan gillar också att läsa, även om själva läsningen utförs av föräldrar eller storebror. Han skulle säkert gilla Måste du? med Myrsloken och Hasselmusen. Han kan nästan hela En ovanligt ovanlig dag utantill, och ibland reciterar han långa stycken.

Myrsloken och hasselmusen.

Jag själv är fantastiskt sugen på Samlade Verk, så nu tror jag att det får bli ett köp.

Fredrik kollade lite snabbt, och mycket oväntat sa han att han tyckte Mat på en plåt: Smarta middagar och andra rätter verkade intressant. Tareq Taylor i mitt kök, jatack! Fast om det är en bok med enkel och god mat, som hela familjen kan tänkas både gilla och laga är det förstås nästan ett fullgott substitut.

Tareq, välkommen till mitt kök vilken dag som helst!

2 svar på ”Bokrea”

  1. Lina gillar Samlade verk skarpt och vill inte att den ska ta slut. Har Ettan läst Pax-böckerna? Juno läser om serien nu för sjätte gången.

    1. Det låter bra om Samlade verk. Nej, Ettan har inte läst om Pax. Jag ska kolla om det kan vara något för honom. Han läser mycket Roald Dahl, både i skolan och på egen hand. Juno kanske skulle gilla Häxorna om hon inte har läst den?

Kommentarer är stängda.