Efterlysning: PH 50-lampa, chili red

Har du, eller någon du känner, en chiliröd PH 50-lampa som du kan tänka dig att skiljas från är jag spekulant. Givetvis kommer vi överens om en skälig ersättning!

Kökslampa, i bästa röda färgen.

När jag och Fredrik gifte oss köpte vi oss en PH 50-lampa i bröllopspresent. Den har följt med oss genom alla våra boenden, utom lägenheten i Limassol. Nu hänger den över köksbordet i vårt hus.

Sedan vi gifte oss har det tillkommit två personer i familjen. Det gör att vi har ett större köksbord nu än tidigare. Som så många andra familjer har vi fasta platser vid bordet. En dag bestämde sig Tvåan för att byta plats med Fredrik. Det gick bra, men då upptäckte Fredrik att det inte var speciellt ljust på platsen som tidigare var Tvåans.

Alltså insåg vi att vi behöver skaffa en kökslampa till. Jag har dessutom en (halvhemlig) plan om att kanske skaffa ett ännu större matbord, och då blir behovet ännu större.

Problemet är bara att vi fortfarande tycker väldigt mycket om vår lampa. Eller ja, det är ju inget problem, utan en bra grej. Däremot har lampan slutat tillverkas, det var nämligen en jubileumsutgåva. Den nya röda PH 5-lampan är inte samma färg, och jag tycker inte heller att den är lika snygg.

Så nu letar jag på diverse sajter efter en begagnad PH 50-lampa, i färgen chili red. Det vimlar inte av dem, så mycket kan jag säga.

Men kanske kan du eller någon du känner hjälpa mig att få bättre belysning över mitt matbord?

3 svar på ”Efterlysning: PH 50-lampa, chili red”

  1. Med tanke på att ni har olikfärgade stolar kanske det funkar med likadan lampa fast annan färg?

    1. Mhm. Jag har funderat på en blå, men det kan bli lite för mycket. Och det är ju inget som säger att vi kommer behålla de olikfärgade stolarna för all framtid. Så jag jagar ett tag till efter en röd lampa.

  2. […] ett tag sedan efterlyste jag en lampa. Vi har skaffat ett större matbord, och efter en omflyttning av platserna vid bordet uppdagades […]

Kommentarer är stängda.