Lyxfrukost

I takt med att våren och ljuset gör sitt intåg här igen så känner jag att orken och inspirationen också ökar. Så är det väl varje år, men kanske känns det mer i år efter det gångna årets knasigheter. En av mina bästa grenar är att göra lyxiga helgfrukostar. Jag gör det inte jätteofta, och speciellt nu när jag och Fredrik äter mindre kolhydrater än vanligt har det blivit ännu mer sällan, men när jag gör det känns det som om hela dagen och helgen blir bättre. Hm, nu när jag tänker efter kanske jag skulle ta och göra det oftare…

Nåväl, i helgen var det dags. Jag har sneglat på ett recept på Bougatsa länge, och nu blev det faktiskt av! Jag och Tvåan gjorde fyllningen i lördags kväll, och på söndagsmorgonen gick vi upp och lade ihop själva pajen. Mycket penslande med smör blev det! När de andra två kom upp ur sängen var det hela färdigt att äta. Och som det åts! Så mycket att det faktiskt inte blev några bilder tagna. Men såhär ser det ut enligt receptmakerskan.

Bougatsa, betydligt prydligare skuren och serverad än vad jag lyckades med. Bilden har jag lånat av Zeina.

Tvåan ville mest ha fyllningen, och deklarerade glatt att han tycker om gröt. Det passade Fredrik bra, för han åt gärna den frasiga och smöriga filodegen.

Jag gjorde en halv sats, och den gick åt till frukost till oss. Det visade sig sen att det blev ledsna miner vid lunchtid, eftersom ingen av oss var hungrig. Så vi skippade lunch och åt istället ett sent mellanmål på eftermiddagen. En stabil frukost, alltså!

Och trots att alla tyckte det var väldigt gott så får jag tydligen inte lov att göra det fler gånger, för vi blev så himla mätta av det. Vi får väl se om jag lyder order eller inte…