Sittmöbel till en åttaåring

Sedan Ettan fick sin loftsäng har vi planerat att göra en koja med läshörna under den. Framför allt nu när Ettan verkligen har hittat in i böckernas värld behövs det verkligen. Men av lite olika anledningar har det hela dragit ut på tiden.

En av anledningarna är att det inte har varit helt lätt att fundera ut vad som skulle kunna vara en lämplig sittmöbler. Alla som har sett åttaåringar ”sitta” i en soffa eller fåtölj kan med lätthet förstå vad jag menar. Ni andra, tja… låt mig säga att det inte har så mycket med just ”sitta” att göra.

Men så en dag fick jag och Fredrik tid att prata om det här och någon av oss kom på att en sittsäck skulle nog vara perfekt. Så efter lite googling hittade jag Fatboys online store, och till min stora glädje levererar de hit. Snabbt som ögat beställde jag två sittsäckar, eftersom vi insåg att vi måste köpa en till vardera barnet. Och för att undvika (åtminstone lite) bråk fick de likadana.

Så häromdagen dök det upp två jättestora paket vid vår grind.

JÄTTESTORA paket. Fast inte speciellt tunga.

Fredrik fick bära Tvåans kartong.

Starke Fredrik.

Jag och Ettan bar hans tillsammans.

Ettan fick inte riktigt tag om kartongen.

Sedan var det uppackning, provsittning och inredningsdags.

Starten på Ettans läshörna.
Invigning med läsning för lillebror. Placeringen är provisorisk.