200 år sedan grekerna uppfann våfflan

Idag är det helgdag på Cypern. Kanske för att fira att det var 200 år sedan grekerna uppfann våfflan, eller för att de blev självständiga då.

Oavsett anledning så firade vi givetvis med våfflor. Jag använde det här receptet, och det blev jättebra! Jag bytte ut 2 dl av mjölken mot kallt (något avslaget) sodavatten, och våfflorna blev väldigt frasiga och goda. Vi fyra blev mätta och det blev inga rester.

Frasig våffla, med barnskatt betald.

Efter våffellunchen var vi ute och skrotade i trädgården. Fredrik hade både vinterjacka och mössa, för han tyckte det var kallt. Resten av oss klarade oss med långärmat.

Ettan i full färd med att se till så att våfflan inte syns under grädden.
Tvåan proppade i sig en hel del, men just den här biten ville han inte ha, för han hade testat bär istället för sylt och det var inte alls lika gott.

Dagen avslutades med en annan favorit: risotto. Varken Ettan eller Tvåan är speciellt nödbedda när det gäller mat, men när det serveras risotto är det fantastiska mängder som lassas in. Visserligen ska det helst vara farfars risotto, men även mammas gick tydligen hem, den här gången också.