Hemma, det är här!

Semester i all ära, och mer om den senare, men en av de bästa grejerna med den var ändå att komma hem. Och att verkligen känna att det är här jag hör hemma och att vi har hamnat på rätt plats i världen. Det kändes redan på flygplatsen, när vi kom ut i den 26-gradiga natten och ännu mer när vi klev ur taxin utanför vår grind och möttes av ljuvlig rosmarindoft (förstärkt eftersom taxichaffisen hade kört på en av de vildvuxna buskarna i mörkret).

Hemma!

När vi vaknade till liv igen efter några timmars välbehövlig sömn konstaterade vi att vi hade inget vatten, inget internet och att poolen hade samlat på sig rejält med smuts. Som grädde på moset gick strömmen plötsligt också. Då var det inte mycket mer att göra än att skratta åt allt. Strömmen och internet fixades med ett par omstarter, som visserligen föregicks av en del undersökningar och vattnet kom tillbaka av sig själv under eftermiddagen. Efter ett par rejäla dammsugningar var poolen åter i badbart skick.

Poolen, nu utan smuts.

Att det hade varit varmt här syntes på trädgården, lite mer än vad jag hade tänkt mig. Så jag körde igång bevattningssystemet och gjorde då den glada upptäckten att det antagligen inte var första gången vi var utan vatten. Och när bevattningssystemet kör torrt har det svårt att trycka ut luften ur slangarna av sig själv. Så jag fick följa med det genom trädgården och lufta alla ventilerna. Eller kanske inte alla, men en hel del av dem. Fredrik har nu stora planer för en bevattningstank med regnvatten och pump och grejer, och jag kan väl hålla med om att det vore lämpligt och vettigt. Även om det inte blir det första av de stora projekten vi ska ta tag i.

För projektuppstarter lär det bli nu. Både jag och Fredrik har tydligen blivit så utvilade och avslappnade av att vara lediga att det kliar i fingrarna på oss. Så nu gäller det bara att enas om i vilken ordning saker och ting ska göras, och förstås att låta verkligheten med två barn och materialbristen som kommer sig av att bo på en ö vara med och styra över förväntningarna på när det kan bli klart.

Ett svar på ”Hemma, det är här!”

  1. Nils Moberg skriver:

    Vi har 13 grader kl 7 i Olofsbo och ser fram mot 20 grader framåt lunch.
    Havet har också 20 grader. I går när solen sken så blev det ganska varmt på eftermiddagspromenaden.

Kommentarer är stängda.