Semesterbesök och treårsdag

Vår semester inleddes redan här på Cypern, med att farmor och farfar dök upp utanför vår grind tidigt en söndagsmorgon. Stor lycka i köket när de olika familjemedlemmarna vaknade, en efter en.

Cypern var ju då mitt i det som kallas fjärde vågen av pandemin, så ingen av oss var väl kanske jättesugen på att dra ut på stora äventyr. Dessutom var det väl varmt för farmor och farfar, så vi höll oss helt enkelt hemomkring och utnyttjade poolen flera gånger om dagen.

Precis i början av besöket fyllde Tvåan tre år. Det firades med jordgubbstårta, som vid närmare undersökning inte skulle ha några jordgubbar på, för det gillar inte Tvåan, utan istället jordgubbssylt.

Treårstårta.

Kalaset hade vi i trädgården och presenterna var många och uppskattade.

Kalas med flera gäster.

Födelsedagen inleddes dock med en orolig väntan i sängen, när jag fick göra mitt bästa för att förklara att vi inte skulle gå upp, trots att vi var vakna. Som tur var hade jag och Fredrik bestämt att sången och brickan skulle komma vid klockan 6, så det var inte någon evighet vi behövde vänta.

Några presenter hann inte fram i tid, utan dem fick vi hämta i postboxen ett par dagar senare. Paketen slets upp direkt i bilen, och han blev mycket nöjd med dem, de också.

Paketöppning i bilen.

Farmor och farfar visade sig också ha specialkunskaper inom flera olika områden. Farmor var till exempel en mästarinna på att bygga järnväg.

Järnvägsbyggarna.

Farfar i sin tur är vida känd för sina plättar och pannkakor, så dem fick han förstås steka och bjuda på en dag.

Mästerstekaren in action.