Sjukstuga

Nej, det var förstås inte bara en dags feber som drabbade Tvåan. I lördags fick han prickar över hela kroppen och i söndags gissade vi på att det var höstblåsor han drabbats av. Måndagens läkarbesök bekräftade det, och vi fick order på att hålla oss hemma under veckan.

Tvåan verkar inte speciellt medtagen av det hela, och det verkar inte heller som om utslagen kliar speciellt mycket. Någon mer feber har han inte heller haft. Istället är han pigg och vill hitta på en massa saker som vi får säga nej till, eftersom det trots allt är lite smittsamt.

Ettan å sin sida klarade sig hela första veckan i skolan, men i söndags började han hosta lite och det blev värre under måndagen. Dock har han hittills sluppit feber. Alltså ingen skola för honom heller på några dagar. Även den tredje herren i familjen, Fredrik, har känt sig lite halvrisig ett tag, så han var inte förvånad när han också kände sig lite sämre i måndags.

Så nu väntar vi väl på att jag ska drabbas också, och åka på en riktig dunderförkylning à la mansförkylning deluxe. Av mig och Fredrik brukar det vara jag som blir (eller känner mig?) sjukast, så jag har mina misstankar om vad som komma skall. Men jag håller tummarna för att jag klarar av att hålla ut tills åtminstone Fredrik är lite mer på banan, annars blir det onödigt jobbigt tror jag.

Den minste sjuklingen.