Grapefruktträd och Hibiscus

I våras kom det ett önskemål från barnens farmor: hon skulle så gärna vilja att vi planterade en hibiscus i trädgården, för hon tycker blommorna är så vackra. Vi letade lite, men det var lockdown och vi höll oss mycket hemma, så vi hittade inte någon planta då. Men nu är det planteringssäsong här, och härom veckan hittade jag minsann hibiscusplantor i affären. Vips hade jag ställt en i kundvagnen, och passade på att ta ett varv runt växterna för att se vad som fanns.

Farmors Hibiscus.

Ett grapefruktträd, och blodgrape dessutom, fick också följa med i vagnen. Det var lite meckigt att få in dem i bilen, tillsammans med tvenne telningar, men med lite trixande så gick det tillräckligt bra.

Den här gången var det extra jobbigt att gräva ner dem i trädgården, eftersom det var andra växter som skulle tas bort innan nykomlingarna skulle planteras. Nu är vi nämligen inne på omformning av trädgården så den verkligen blir min. Jag rekvirerade grävhjälp från Fredrik, och även farfar bidrog med ett rejält handtag eller två. Efter ett tags grävande och slitande i olika rötter så stod mina nya växter där de skulle, och vi har ett trist träd och en pinnig pelargon mindre i trädgården. Nu hoppas jag att de tar sig ordentligt, bara.

Om några år så tänker jag äta nyplockad blodgrape till frukost, sådetså!

Ett svar på ”Grapefruktträd och Hibiscus”

  1. Nils Moberg skriver:

    Hibiscus är min absoluta favorit
    farfar

Kommentarer är stängda.