Boktips: Bara ett barn

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Jag började läsa Bara ett barn av Malin Persson Giolito. Efter att ha läst sida efter sida i drygt hundra sidor utan att kunna lägga boken ifrån mig under en hel kväll, var jag tvungen att be F hjälpa mig att ta bort den. Jag klarade inte av att fortsätta läsa den.

Bara ett barn.

Bara ett barn handlar om Alex. Han är ett argt barn, som svär, somnar på lektioner och hamnar i slagsmål. En dag upptäcker hans lärare något som får henne att till slut slå larm, och Alex blir tvångsomhändertagen av socialen.

I boken varvas berättelsen om Alex och människorna runt honom med hans mammas återblickar på ett mycket effektfullt sätt. Stilistiskt är det snyggt och välgjort, med en historia som snabbt griper tag i läsaren och går framåt i ett bra tempo.

…men nej, jag orkar inte läsa mer, psykiskt. Jag kan inte hantera barn som far illa. Inte ens i påhittade böcker. Så F har lagt undan boken åt mig, för som sagt, den är skriven så att det är svårt att lägga den ifrån sig av egen kraft.

Vill du ändå läsa boken kan du köpa den i pocket här eller i storpocket här.
Köp boken på Amazon.se (pocket).

Ett svar på ”Boktips: Bara ett barn”

  1. […] min erfarenhet av Bara ett barn, började jag läsa Bortom varje rimligt tvivel av Malin Persson Giolito. Och efter bara några […]

Kommentarer är stängda.