Stickningar jag drömmer om

Just nu längtar jag efter att få göra en spetssjal i tunt lace-garn. Röd ska den vara, och stor. Eller kanske rosa? Så nu browsar jag ravelry och drömmer om obegränsat med tid.

Kanske en 2Hundert av Sue Berg, eller en Vernal Equinox Shawl Surprise av Lankakomero. Eller något helt annat.


Innan jul blev jag kär och bestämde mig för att göra en Höstruta, designad av Kristin Wiola Ødegård. Jag velade ett tag, men valde till slut att satsa på en blå färgställning, och skaffade garner från Sverige, som svärmor snällt nog levererade när hon kom och hälsade på i höstas. Av olika anledningar har jag inte dragit igång det projektet än.

Istället har jag börjat kolla på tröjor som jag kan använda mitt gamla Alaska-garn till. Driftwood av Isabell Kraemer är en het kandidat för tillfället.

Jag har scoutat lite efter garnaffärer här på Malta, men det visade sig rätt snabbt att de inte saluför garner av ren ull överallt. Jag har ett ställe till jag ska kolla på, men det lutar åt att jag får ägna mig åt näthandel, och förstås fylla väskorna vid Sverigebesöken.

Ett svar på ”Stickningar jag drömmer om”

  1. […] i Sverige har kommit till god användning, och att det dessutom är tillåtet att fortsätta sticka tröjor och koftor. Jag har också kommit att använda nästan alla mina schalar, och det måste […]

Kommentarer är stängda.