Vinter på Malta

Vintern på Malta är inte kall, med svenska mått mätt. Temperaturerna går ner till 9-10 grader som minst på nätterna, men USCH vad det känns kallt då. Och vad värre är – de oisolerade husen har inte något värmesystem. Så inomhus är det kallt! Just nu har vi runt 17 grader i köket på morgonen när vi kommer upp. Värmen inomhus hanteras genom värmekaminer som går på gas, men det ger mest en tillfällig boost.

Gaskamin.

Äkta malteser har täckjacka så snart det är under 20 grader. Riktigt så långt har vi inte kommit i acklimatiseringen, men Ettan har sin öronlappsmössa och vantar när vi går till skolan på morgonen. Han påpekar också då att han fryser om ögonen. Tvåan har overall, så att han ser ut som en astronaut.

Tvåan och Ettan på väg till affären.
Vi hade glömt Ettans mössa, så han fick hålla till godo med en handduk.

Att det är så kallt innebär dock att ylletröjorna jag stickade i Sverige har kommit till god användning, och att det dessutom är tillåtet att fortsätta sticka tröjor och koftor. Jag har också kommit att använda nästan alla mina schalar, och det måste väl också innebära att jag får lov att göra fler?