Takhäng och grill

”Äntligen!” utropade F härom veckan. Det visade sig att det var kolgrillen som hade kommit på plats, efter att ha varit förvisad till förrådet sedan flytten. Så nu har vi inrättat en grillplats på taket.

Flyttgoal!

Vi invigde den härom helgen, när det kändes varmt i luften. När jag tänker efter var det nog nästan invigning av takhäng också. Bubbel, chips och oliver var det i alla fall. Som en bonus luktade Tvåan som en grillkorv när han skulle sova, eftersom hans pyjamas hade hängt ute under grillningen.

Taksnacksande i väntan på den perfekta glöden.

Att ha en sällskapsyta på taket var ett önskemål när vi letade boende, och vi var väldigt nöjda med att det fanns på huset vi valde. Men sen kom det verklighet på det önskemålet, och under sommaren är det alldeles för varmt att vistas på taket på dagtid. I somras fanns det inte heller så mycket kvällstid över, med en ny bäbis i huset. Att köket ligger på bottenvåningen är också en nackdel, för det är ju en del prylar som behöver förflyttas två trappor upp och sedan ner igen, för att exempelvis äta på taket.