Nästa hus

Ett av familjens stora mål under 2019 är att köpa ett mer permanent boende. I Sverige ägde vi alla våra boenden, två lägenheter och två hus hann det bli, och av flera anledningar ser vi ägande som den optimala formen för vår bostad. Både jag och F är till exempel händiga, och tycker om att lägga tid på vårt boende, både för att skapa värdeökning och för att anpassa det till vår familj och våra behov. Dessutom ser vi båda ett värde i att minska på löpande utgifter.

Så nu har husletandet dragit igång igen. Vi har en diger önskelista, där vissa punkter är mer av ett krav medan andra kan förhandlas bort.

  • Minst tre sovrum
  • Bungalow, det vill säga enplanshus
  • Trädgård som är stor nog att faktiskt vistas i, för att spela lite fotboll exempelvis
  • Pool
  • Inte i en stad, utan ett ”cykelvänligt” område
  • Inte för långt från Ettans skola
  • Gång/cykelavstånd till havet (helst vill jag ju ha ett hus precis vid havet, men det har vi inte ekonomi till)
  • Garage, så F kan vara någonstans och snickra och svetsa
  • Vi ska ha råd med det, eftersom vi är egenföretagare kan det vara lite trixigt att få lån

Jag, som har ganska dåligt tålamod, tycker att den här fasen är ganska jobbig och stressande, och vill helst att det ska vara klart nu, nu, nu. Men så blir det förstås inte. Just nu kollar vi annonser och utbud online, och eftersom vi befinner oss i Medelhavsområdet får vi bara en del av utbudet. Det är nämligen ett ”go visit and have a look”-område, där det fysiska besöket krävs för att få full information.

Ovanpå allt detta så gillar jag inte att ha en flytt hängande över mig, alltså den rent fysiska delen av det – packa, skaffa lådor, hyra bil… Det är ytterligare ett stressmoment som jag får hantera under en ganska lång tid framåt. Just nu behöver en flytt även synkas ihop med skolgång och hyreskontrakt, vilket tillför ytterligare en stressfaktor i mitt huvud.

Fast allt det här är ju bara att göra, det vet jag ju. Det kommer bli bra, och nu vet vi ju dessutom mer om vad vi behöver. Plus att vi nu söker oss till något, inte bort från något. Låt jakten och galenskapen börja!