Storm och semlor

Vi har storm och regn på Malta den här helgen. Det började i går kväll, och eskalerade under natten. För oss är det inga större problem, eftersom vi bor mitt inne i Sliema. De enda åtgärderna vi har vidtagit är att flytta in grillen från taket, och skydda elektroniken med paraply. Såhär långt har det värsta med vädret varit att det blir lite blött på vissa ställen och kallt inomhus, eftersom ingenting är tätt i huset vi hyr så vinden har i princip fritt spelrum. Well, det är lite överdrivet förstås, men det är verkligen stora glipor i alla öppningar.

Vattentät elektronik. Med den lilla internetsladden i hårddisken.

På morgonen trotsade vi myndigheternas rekommendationer om att stanna inomhus och lyckades ta oss ända till gathörnet och vår lokala mataffär. Vi införskaffade torrjäst och grädde, och jag bakade bullar som blev till semlor.

Hela familjen mitt i stormen.
Släta bullar. Kommer ätas upp.
Förädlade. Årets första, men troligen inte sista.

Stormen lät oss uppleva vårt första strömavbrott här på ön också. Det var bara lokalt och strömmen var borta i ungefär en timme. Det absolut värsta med det var att inte kunna spela tevespel (enligt Ettan) och att bulldegen fick jäsa lite extra (enligt mig). Här upplevde vi också en av fördelarna med gasspisen, och fick äta ägg och bäjkon-lunch trots den frånvarande strömmen.

Snygga och goda. I alla fall utan extra smör.

(F erkänner absolut inget, men semmelbulle bredd med smör var tydligen bättre i teorin än på riktigt. Dock ej beroende på själva bullen.)