Födelsedagskalas och ostbricka

Dagen började återigen med en riktigt tidig morgon. Fast att jag inte somnade om vid 03:45 var förstås inte någon annans fel än mitt. Tvåan bestämde att det var morgon först en timme senare, så då gick han och jag upp.

Förmiddagen spenderades med att sätta bröddeg, baka rulltårta och göra granola, och sedan gick vi ut och skaffade födelsedagspresent till dagens födelsedagskalas. Jubilaren går i Ettans parallellklass, och hade valt att ha sitt kalas på Velocity. Alltså var det studsmattehoppning i en timme och sedan ett 30 minuters matochläskochglassochtårta-rejs som stod på schemat.

Ettan studsar…
…och kalasar.

Under tiden kalaset pågick tränade Tvåan sig på att krypa och gå.

Tvåan roar sig och andra genom att gå.

På vägen hem var det ingen som var speciellt hungrig, så vi svängde inom Lidl och undersökte deras sortiment av ostar. Vi fick med oss några hem, där en av dem visade sig vara mer än lovligt möglig så vi fick skära rent den ganska så rejält. Deras Brie var god, men de engelska ostarna var lite ointressanta, tyvärr.

Ostmiddag.

Lidls variant att Den skrattande kon var god, däremot. Det tyckte hela familjen, inklusive Tvåan som smetade i sig kex med mjukost så det stod härliga till.

Tvåan gillar ost, precis som övriga familjen.

Kvällen avslutades med att ett bröd som jäst under dagen gräddades. Så imorgon blir det frukost med nybakat rågbröd, kryddat med anis. Det kan man längta lite till, ändå.