Sömn och söndagspromenad

Den där osten i går verkade ha gjort susen – Tvåan sov fem timmar i sträck inatt, och det var välbehövligt, åtminstone för mig. Det nybakade brödet från igår kväll var fint till frukost också. Jag åt det med ost från igår, och Ettan åt det med olivolja.

Vädret var fint med sol och nästan 20 grader varmt, så vi har tillbringat nästan hela dagen ute. Vi började med att handla, och hamnade i ”happy, happy baby”-damens kassa. Detta är en dam som varje gång hon träffar Tvåan försöker få honom att skratta genom att säga just ”happy, happy baby”. Så också idag, så snart hon fick syn på honom. Det innebar att hon inte tog betalt snabbt nog av kunden före oss, så han blev sur. Hon svarade irriterat tillbaka innan hon återvände till Tvåan. De talade maltesiska, så jag vet inte vad de sa, men ansiktsuttrycken och tonfallen var ganska lätta att läsa. Dock var Tvåan inte på skratthumör idag, så hon fick inte någon högljudd belöning, även om han log mot henne.

Tvåan funderar över vad han ska välja.

Efter en lunch på stan med farmor och farfar blev det promenad till en av lekplatserna där Ettan lekte loss. Jag och farmor konstaterade att söndagspromenaden är en grej på Malta. Människorna här klär upp sig och går i kyrkan. Efteråt strosar man på stan innan man äter söndagsmiddag någon gång på eftermiddagen, ofta på lokal. Så söndagspromenaden, som den fanns förr i Sverige, existerar fortfarande på Malta.

Ettan visar upp konster.

Med nattens sömnresultat i färskt minne så proppade vi i Tvåan ost ikväll igen. Eller ja, själva proppandet skötte han själv med den äran, vi levererade mest kex med ost till honom. Så nu håller vi tummarna för ytterligare en bra natt.