Vi går på restaurang: Il-Gabbana

Vi var ute och skulle äta söndagslunch i det vackra vädret härom dagen. Ettan ville ha pizza, och resten av oss ville ha solsken och kanske en uteservering. Med de kriterierna så hamnade vi på Il-Gabbana, en av serveringarna på strandpromenaden. En av de mer populära serveringarna på strandpromenaden, ska nog tilläggas, för det var inte självklart att få bord 11.45 en solig söndag.

När vi fick menyerna informerades vi om att det var frukost i en kvart till, och efter det tog lunchserveringen vid. Eftersom vi ville ha lunch (pizza!) fick vi vackert vänta, även på menyerna. Men med utsikt över folklivet på strandpromenaden och ett solglittrande medelhav så var det inte alldeles outhärdligt. När klockan väl var 12 kom menyerna prompt, men då skulle det ändå ta en kvart för köket att kunna langa ut mat. Nåja, vi behövde ju ändå några minuter för att välja vad vi ville äta.

Jag och F delade på en päronpizza och en pulled pork-pizza. Päronpizzan hade tålt mer gorgonzola, men det fanns potential. F, och även farfar tyckte att det var snålt med fyllning och de hade de nog rätt i.

Pizza med pulled pork, med olika händer som vill prova.
Päron och gorgonzola.

Ettan valde en pizza med rökt lax på, till allas förvåning. Den allra största förvåningen var nog ändå att han verkligen tyckte att det var jättegott när han provade den.

Rökt lax och dill.

Farmor och farfar åt sallad och päronpizza.

Sallad med halloumi.

Vi tog in tre glas rödvin, och två av dem var ok. Jag drog en nitlott, för mitt Nero d’Avola var… inte bra. Det luktade konstigt men smakade inte lika konstigt, bara inte så bra.

Slutomdömet blev ändå att det var ett ok ställe, och att vi kan tänka oss att gå hit fler gånger.