Boktips: Raising steam

Inlägget innehåller reklamlänkar.

Jag har för första gången läst Terry Pratchett. Raising Steam är en av de senare böckerna i Discworld-serien, så jag var lite undrande om jag skulle förstå något utan att ha läst de föregående böckerna. Fredrik såg bara roat mystisk ut när jag frågade honom, som har läst alla. ”Läs den och bedöm själv.” var allt jag fick ur honom.

Bokomslaget. Fotografen orkade inte ta någon egen bild, tydligen.

Sagt och gjort. Jag började läsa. Och fastnade. Den här boken står ordentligt på sina ena ben. Jag tycker att Terry Pratchett skriver underhållande, och är lättläst samtidigt som han får detaljerna rätt. Allt som finns i boken förklaras inte, men det tillskrev jag att det här är en av de senare böckerna i serien och att det här antagligen redan förklarats i någon tidigare bok. Men det som var viktigt för handlingen framgick ändå. Och det som inte förklarades gjorde att jag faktiskt vill läsa de tidigare böckerna.

Boken handlar om ånglokets och järnvägens intåg i Discworld, och vilka problem och fördelar det för med sig. Förutom det så är det en mängd intriger mellan de olika städerna och folkslagen som utspelar sig.

Jag kommer definitivt att läsa fler Discworld-böcker av Terry Pratchett, så snart de dyker upp i mitt hem. Och när jag är klar med dem lär väl Ettan få ta över dem. Familjeböcker, helt enkelt.

Köp boken hos Bokus, inbunden eller häftad.
Köp boken hos Amazon.se (inbunden eller pocket).

2 svar på ”Boktips: Raising steam”

  1. […] jag hade läst ut Raising Steam häromsistens, och det visade sig att jag tyckte om den, så överraskade F mig med att köpa den […]

  2. […] Efter att nästan ha sträckläst den fjärde delen av Terry Pratchetts Discworld, Mort, så kastade jag mig över den femte som heter Sourcery. Delarna jag har läst tidigare hittar du här: ett, två, tre, fyra, fyrtio. […]

Kommentarer är stängda.