Boktips: Tio tankar om tid

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Jag är antagligen sist på bollen här, men jag har nu läst Tio tankar om tid av Bodil Jönsson. Ironin i att inse att jag har skrivit i den att jag köpte den på bokrean 2000, och haft den oläst i bokhyllorna i alla mina boenden sedan dess.

En hel del av det som förs fram i boken har jag fått till mig via andra kanaler under de 19 år som jag har väntat på rätt tillfälle att öppna boken. Kanske hade den kunnat ge mig mer om jag hade läst den redan när jag köpte den. Med det sagt så finns det definitivt saker jag kommer ta med mig från den, som till exempel begreppen hel tid och uppstyckad tid, och hur det påverkar mig. Och så gillar jag tankesättet ”jag har gott om tid”.

Tio tankar om tid.

Jag kom på mig själv flera gånger att höra Bodil Jönssons röst när jag läste. Hon verkar härligt klok och förståndig, och en människa jag gärna skulle vilja träffa vid något tillfälle.

Boken handlar om olika sätt att förhålla sig till tid, och olika sorters tid. I tio kapitel får vi veta mer om bland annat härvaro och närvaro och ställtid.

I år kommer Tio tankar om tid i en nyutgåva för att fira att det är 20 år sedan originalet kom ut. I nyutgåvan finns det nya betraktelser om samtiden och tiden som gått.

Köp nyutgåvan hos Bokus (häftad) eller hos Amazon.se (pocket).