Boktips: Grindvakterskan

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Jag läste ut Grindvakterskan av Elvira Berg. Ojojoj… så mycket kärlek! Och så mycket Harlequin-känsla! På ett bra sätt, alltså.

Boken handlar om Sofia, som blir anställd som trädgårdsmästare i slottsparken där hon lekte (olovandes) som barn. Hennes arbetsgivare är Eric, sonen till ägaren som nu är dement och precis i Sofias ålder (man #1). Till sin hjälp för att få bukt med den helt igenvuxna trädgården får hon Paul (man #2) som också är i hennes ålder. Eric är överklass, kall, avståndstagande, mörk och klassiskt vacker. Paul däremot är blond, blåögd, en son av bygden och varm och lättsam. Hur ska det gå? Ska Sofia välja man #1 eller man #2?

Grindvakterskan.

Mitt allt kärleksdrama får man även en återblick på vad som hände med Erics mamma och pappa, samt ett extra spår i form av övernaturlighet. Kärlekshistorian är kanske lite banal och förutsägbar, men jag tycker ändå att boken knyts ihop bra och lite oväntat på slutet. Klart läsvärd roman om du är ute efter lite lättsmält underhållning!

Köp boken hos Bokus (pocket).