Söndagsutflykt till Festa Frawli

Idag var det Festa Frawli – jordgubbsfestival – i Mġarr, så vi tog en bil och åkte på utflykt. Parkeringen var ordentligt uppstyrd till vår förvåning, och det var inga problem alls att få tag i en festivalparkering på ett fält bredvid stan. När vi så kom in i den avspärrade stan var det en massa marknadsstånd längs gatorna.

För att vi inte ska glömma vad det är vi firar.

På torget framför kyrkan såldes det allsköns bakverk från diverse tält, allt med jordgubbar, såklart. Vi hade vagnen med oss, och det kombinerat med en övertaggad sexåring och två folkskygga föräldrar ledde till en snabb reträtt efter en kort vända bland marknadsstånden.

Vi köpte några askar jordgubbar, av vilka vi mumsade i oss en på stående fot. De var väldigt söta och goda, men ganska hårda i konsistensen. Och jättestora!

Jättejordgubbar.

Det fanns också jordgubbslikör, och det var vi ju tvungna att köpa med oss en flaska av. F som har testat säger att den smakar som lite för lite utspädd jordgubbssaft. Jag ser fram mot jordgubbskir på taket framöver.

Även Ettan tröttnade på marknaden efter att ha ätit jordgubbarna och krävde en lekplats istället. Så dagens höjdpunkt var nog ändå lekplatsen, och att man kunde skjuta pilbåge och prova riddarustningar (med SVÄRD!) på fotbollsplanen bredvid.

Riddarhjälmen på!
Stor koncentration.