Till mig själv

Förra veckan hände det – min hårborste gick och dog. Jag har nog bara haft den i drygt 15 år, så jag såg det inte riktigt komma. Tragiken. Den fungerade dock hjälpligt i några dagar eftersom det var limmet till skaftet som hade gett sig.

Som den digitala nomad jag är började jag genast surfa efter en ny. Eftersom jag sedan rätt många år praktiserar något slags no poo-variant av hårvård så tänkte jag att det kanske fick lov att bli en high-end-borste nu. Jag kollade på Mason Pearson, som är det som anses vara nummer ett bland borstar, men när jag insåg att de var i plast trots att de kostade drygt €70 online så blev jag lite tveksam. När jag kollade på alternativ, med naturborst, så hittade jag flera. Bor du i Sverige så finns till exempel Iris Hantverk-borstar på Åhléns.

Jag kollade lite på Amazon, men tänkte ändå att det borde finnas hårborstar med naturborst här på ön också. Efter en dag med otaliga apoteksbesök så hittade jag äntligen det jag sökte! Kent Brushes är kungliga hovleverantörer till det brittiska hovet, och har alla typer av borstar och kammar du kan tänkas behöva. Jag har köpt en PF06, som kostade runt €9. När jag testade den så noterade jag att det var spännande att gå från en no-name plastborste till en med naturborst.

High-end hårborste

Efter att ha använt den under ett dygn så kan jag konstatera att 1. jag har nog inte så tunt hår som jag trodde, och 2. det är nog en helt annan teknik när man ska borsta håret med en borste med naturborst, samt 3. jag kommer behöva en utredningskam.

Min nya borste når inte igenom mitt hår på samma sätt som min gamla plastborste gjorde. Å andra sidan så så borde den ju inte heller göra det, enligt spec. Men eftersom jag inte har supertjockt hår så kanske det räcker med borstning från två håll. Det sägs ju att håret blir glansigt av att borstas med naturborst, så vi får väl se hur det hela utvecklar sig.

Nåja. Med det sagt så är jag nöjd med mitt köp. Den kostade ungefär en tiondel av det jag hade tänkt mig, och tillsammans med en glestandad kam kommer det bli alldeles perfekt, tror jag.

…fast nu har jag ju insett att jag behöver klippa mig, förstås. Det var ju ett tag sedan. Jäjä. Det tar vi imorrn, eller så.