Vi går på café: French Affaire

Härom morgonen var det avlämning av Ettan på Tigné Point istället för på skolan eftersom det var sports day. Det passade mig ypperligt, eftersom på Tigné Point ligger French Affaire. De har Sliemas bästa croissanter sägs det, och hittills har vi inte varit missnöjda när vi har varit där.

Så efter lämningen styrde jag F bort från vägen hemåt och vi tog ett bord i solen och varsin kaffe och croisssant beställdes istället. Han muttrade lite, men jag hävdade att det var för konsten.

Jag brukar välja chokladcroissant, medan F föredrar jordgubbssylt i sin.

Förmiddagsfika.

Kaffet och croissanterna kom snabbt ut på bordet och såg finfina ut. Fast… den här gången var det inte lika bra som det brukar. Kaffet var starkt och gott, men croissanterna… De var frasiga och kändes nybakade, men mängden fyllning var definitivt mindre än vid tidigare besök. Egentligen var det inte för lite fyllning, men det kändes ändå lite snopet att det var mindre än tidigare. Lite som Tycho Jonssons besvikelse på juldagen, när han inte får julklappen från faster Märta – ”Sa och sa! Det var ju MIN tallrik!”.

Nåja. Det är fortfarande en av de bästa croissanterna i Sliema som serveras på French Affaire, och de är inte ens speciellt dyra. Kaffet däremot, tar de ordentligt betalt för. Nästa gång kanske det bara blir croissanterna, helt enkelt.